secret athens

Artisanal

Τι είναι αυτό που κάνει το ‘Artisanal’ μοναδικό; “Μα φυσικά η κουζίνα του”, θα απαντούσε κάποιος. Ενώ κάποιος άλλος θα θεωρούσε πως τη διαφορά την κάνει σίγουρα ο χώρος. Εμείς θα λέγαμε και τα δύο αφού πραγματικα πρόκειται για τον απόλυτο συνδυασμό καλού φαγητού με φιλόξενο και εντυπωσιακό περιβάλλον. Ο καταπράσινος κήπος με τα σπάνια και ιδιαίτερα φυτά και τα πελώρια δέντρα καθιερώθηκε ως το καλύτερο ανοιξιάτικο και καλοκαινό spot των βορείων προαστείων, ενώ το χειμώνα μια ζεστή σάλα διακοσμημένη με retro αλλά και μοντέρνα έπιπλα φιλοξενεί τους θαμώνες του. Όλες τις ώρες της ημέρας, το Artisanal επδιώκει να μας ταξιδέψει μέσω των γεύσεων του πολυβραβευμένου chef Δημήτρη Δημητριάδη που επιμελείται το μενού ανάλογα με την εκάστοτε εποχή.

Το νέο φθινοπωρινό μενού ξεπερνάει κάθε προσδοκία, αναδεικνύοντας τις εποχιακές γεύσεις μέσα από εξαιρετικά πιάτα δημιουργίας του ταλαντούχου chef. Δοκιμάσαμε το καπνιστό χέλι σχάρας με σταμναγκάθι, παντζάρι και vinaigrette bacon και τις γαρίδες με κουσκουσάκι, μάραθο, άνηθο, λεμόνι και αυγοτάραχο, πιάτα μοναδικά, με απόλυτη αρμονία και ισορροπία στη γεύση.

Τα χρώματα φαίνεται να παίζουν ένα μεγάλο ρόλο στο συνολικό αποτελεσμα του χώρου, τόσο στη διακόσμηση, όσο και στα πιάτα. Η σαλάτα με πολύχρωμα παντζάρια είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα συνδυασμού πλούσιας γεύσης και πολυχρωμίας! Γεμάτα τόσο σε γεύση και άρωμα, όσο και σε εμφάνιση και στυλ είναι και τα cocktails. Αν θέλετε κάτι με βάση το gin η πρόταση μας είναι το ‘Colonial Sling’ με passion fruit και artisanal συρόπι μελιού ενώ αν προτιμάτε τη vodka και αγαπάτε το Prosecco η ‘Dizzy Miss Lizzy’ εκδοχή του Artisanal για τη μείξη αυτών των δύο αλκοολούχων βάσεων θα σας ενθουσιάσει!

Το δικό μας tip, μην αρκεστείτε στον κατά τα άλλα εξαιρετικά ζεστό περιβάλλον του ισογείου κατά την άφιξή σας, αναζητείστε και το χώρο του εστιατορίου, με το δικό του bar, έναν όροφο ψηλότερα και διαπιστώστε μόνοι σας τον μαγικό κόσμο του Artisanal.

|| Ζηρίνη 2, Κηφισιά – facebook -  artisanal.gr

|| Πέγκυ Τζαννέ

Leave a reply

Fields marked with * are required