secret athens

Flamingo


Τι είναι τροπικό, ροζ και βρίσκεται στο Παγκράτι; To Flamingo! Ναι, σωστά άκουσες γιατί το Flamingo βρήκε φέτος το σπίτι του σε ένα φιλόξενο, φωτεινό χώρο δίπλα στην Κέλλυ και την Ελένη Γαρυφαλλή. Ο λόγος για το νέο ομώνυμο all day bar café στο κέντρο του Παγκρατίου, που αποτελεί ένα από τα πιο νέα και δροσερά στέκια για όλη την ημέρα.

Όπως μας εξήγησαν η Ελένη και η Κέλλυ, ήταν όνειρο τους από καιρό να βρούνε και να διαμορφώσουνε ένα χώρο που θα προσφέρει θετική ενέργεια και χαμόγελα σε όλο τον κόσμο που τον επισκέπτεται. Ο χώρος αυτός λοιπόν, ο οποίος συνδυάσει urban αισθητική με τροπικά στοιχεία, αναδιαμορφώθηκε βάσει αυτού το σκεπτικού από την Triopton architect.

Το Flamingo προσφέρει μια μεγάλη λίστα από ιδιαίτερα cocktails, τα οποία έχουν επιμεληθεί ο Μάριος Ηλιόπουλος και ο Δημήτρης Ρούσσος, ενδιαφέρουσες ετικέτες από κρασιά και μπύρες καθώς και aperitivos. Το «aperitivo» όμως δεν σταματάει εκεί. Γιατί κάθε Τετάρτη απόγευμα ξεκινάει το aperitivo event όπου μπορείς μαζί με το ποτό σου να απολαύσεις δωρεάν μικρές λιχουδιές τύπου fingerfood.

Πέρα από τα ποτά, ο σεφ Αντώνης Γιαννακάρης δημιουργεί ζεστά και κρύα πιάτα που σερβίρονται από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ. Spoiler alert! Μερικά από τα πεντανόστιμα πιάτα του menu: Τόνος σωτέ αρωματισμένος με λιαστή ντομάτα & πληγούρι από κουνουπίδι, παπαρδέλες µε σπανάκι και προσούτο, χοιρινά φιλετίνια µε κρούστα πιπεριών και σταφύλι. Αλλά και εσείς που αγαπάτε ένα καλό πρωινό, μην αγχώνεστε. Καθημερινά θα βρείτε στο Flamingo πρωινό και τα Σαββατοκύριακα μια μεγάλη ποικιλία με ιδιαίτερα πιάτα brunch, όπως αυγό μάτι σε αλμυρό κεικ, κρέπες από ταχίνι με κρέμα τυριού & βατόμουρο, καγιανά με χόρτα κ.α.

Είτε είσαι λοιπόν σε mood για cocktail είτε για φαγητό, είτε θέλεις να πιες τον καφέ σου χαλαρά, είτε θέλεις να διασκεδάσεις με τους φίλους σου, το Flamingo αποτελεί τον ιδανικό προορισμό εξόδου!

|| || Ελισάβετ Τσιριμώκου

|| Ευφράνορος 22 & Κρησίλα, Παγκράτι

Leave a reply

Fields marked with * are required