secret athens

BEEF at Bios



Τον ιδρυτή του BIOS, Βασίλη Χαραλαμπίδη,  τον είχαμε γνωρίσει καλύτερα μέσα απο μια απολαυστική παλαιότερη μας συνέντευξη στα πλαίσια των Athens Stories, όπου μας άνοιξε την πόρτα αυτού του μεταβλητού, πολυ-λειτουργικού χώρου και μας μύησε στην φιλοσοφία του και πώς βλέπει την Αθήνα.

Fast forward τέλη Νοεμβρίου του 2017, όπου ανοίγει τις πόρτες του το BEEF,  ένα τρίμηνο pop up εστιατόριο που ξεκινάει επίσημα τη λειτουργία του στο Bios Home Kitchen, το οποίο βρίσκεις μπαίνοντας στο ισόγειο Tesla Bar και ανεβαίνοντας τα σκαλιά για τον πρώτο όροφο. Στην κουζίνα πρωταγωνιστούν οι ταλαντούχοι Δημήτρης Παπαπαναγιώτου και Γωγώ Δελογιάννη από το Master Chef. Ο στόχος τους δεν είναι μόνο να σερβίρουν εξαιρετικό κρέας, αλλά να εισάγουν τον επισκέπτη στο βασίλειο των premium μοσχαρίσιων κοπών και όχι μόνο.

Η ιδιαιτερότητα του μενού είναι πως, αντί να προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών προϊόντων, που απλά συγχέουν τους περισσότερους ανθρώπους, το μενού βασίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες – την μπριζόλα flat iron και το μοσχαρίσιο μπέργκερ. Η μπριζόλα flat iron (σιγοψημένη για δώδεκα ώρες σε κενό αέρος) – ζουμερή, πλούσια σε γεύση και τρυφερή, συχνά υποτιμημένη, σερβίρεται medium-rare, ενώ στο μπέργκερ δεσπόζει το επιβλητικό μπιφτέκι των 300gr – γαρνιρισμένο μόνο με φρέσκο κρεμμυδάκι, béarnaise και πολλή αγάπη.

Η ομορφιά της απλότητας άλλωστε, όπως συχνά γράφουμε κρύβεται στα λίγα και ποιοτικά υλικά, πράγμα που καταλαβαίνεις με την πρώτη μπουκιά στο μπέργκερ που έχουν δημιουργήσει. Αν είσαι “εθισμένος” στην béarnaise σώς, μπορείς να τη παραγγείλεις και ώς συνοδευτική σάλτσα ανάμεσα σε 4 συνολικά(ταρτάρ, red wine sauce & BBQ) και άλλα 5 συνοδευτικά όπως ο πουρές γλυκοπατάτας με καπνιστή πάπρικα. Τέλος αν χαρακτηρίζεσαι ώς γαστροναύτης, σου προτείνουμε να δεις αλλιώς το μπρόκολο και να το δοκιμάσεις με μπλε τυρί, πιπεριά τσίλι και σοταρισμένα κρεμμύδια, όπως ακριβώς το σερβίρουν δηλαδή. Για το τέλος άφησε χώρο για την εξαιρετική τάρτα μήλου με παγωτό.

 

|| BEEF at Bios, Πειραιώς 84

Leave a reply

Fields marked with * are required