secret athens

Poké

Με τη θερμοκρασία ακόμη σε υψηλά επίπεδα δεν μπορούσαμε παρά να σου βρούμε ένα νέο, δροσερό secret. Για καλή μας τύχη πέσαμε πάνω σε αυτό το εκπληκτικό μαγαζάκι στο κέντρο της Αθήνας που εκτός από υγιεινό, φρέσκο street food σερβίρει απίστευτα χαμόγελα!

Η ομάδα του Poké αποτελείται από 3 νέα, χαμογελαστά παιδιά που μετά την επιτυχία τους στο φετινό Athens street food festival αποφάσισαν να φέρουν μόνιμα στη σκηνή της ελληνικής κουζίνας τη χαβανέζικη εκδοχή του sushi, το poké.

Τι είναι όμως το poké; To poké είναι ωμό ψάρι κομμένο σε κύβους. Σερβίρετε πάνω σε ρύζι γαρνιρισμένο απαραίτητα με σόγια, σουσάμι, σησαμέλαιο και κρεμμυδάκι. Επιπλέον μπορείς να προσθέσεις ό,τι άλλο υλικό επιθυμείς, με τη βοήθεια πάντα του σεφ. Βέβαια, αν δε θέλεις να ρισκάρεις υπάρχει μια σειρά από έτοιμες εκδοχές που προτείνει ο σεφ και οι οποίες περιλαμβάνουν mild και spicy επιλογές. Οι επιλογές στα ψάρια είναι αρκετές χωρίς βέβαια να λείπουν και τα ελληνικά. Εμείς δοκιμάσαμε poké με πεντανόστιμη ελληνική λαλούγκα, σολομό αλλά και γαρίδες. Στο μενού, βέβαια, δεν λείπει και η vegan επιλογή με παντζάρι και φιστίκι Αιγίνης.

Και για να σε δροσίσουμε περισσότερο, να σου αποκαλύψουμε πως στο Poké θα βρεις χειροποίητη, γευστική λεμονάδα, πορτοκαλάδα αλλά και το δυσεύρετο club mate, κρύο αργεντίνικο τσάι με μπόλικη καφεΐνη, που αγαπάνε ιδιαιτέρως και οι Βερολινέζοι.

Αν λοιπόν η Χαβάη σου πέφτει μακριά, τότε σου βρήκαμε τη λύση. Η εκδοχή του χαβανέζικου street food σε περιμένει στο κέντρο της Αθήνας. Τι περιμένεις λοιπόν; Aloha και φύγαμε για Poké!

|| Ελισάβετ Τσιριμώκου

|| Πετράκη 7, Αθήνα

Leave a reply

Fields marked with * are required