secret athens

Kiki de Grèce

Όταν δυο παλιοί γνωστοί απο το Γυμνάσιο αποφασίζουν να δημιουργήσουν κάτι μαζί το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον! Έτσι έγινε λοιπόν με τη Ρόζα Καρδαρά και τον Γιώργο Καλημέρη, που μας φιλοξένησαν στο χώρο τους, μια άλλη εκδοχή της γνωστής Γαλλίδας Kiki de Montparnasse, την Kiki de Grece! Η Ρόζα εργαζόταν ως σύμβουλος μεταφοράς τεχνολογίας, όμως πάντοτε είχε αδυναμία στο καλό κρασί και στο φαγητό. Της άρεσε ιδιαίτερα να δοκιμάζει κάποιο κρασί και να κάνει συνδυασμούς με το φαγητό, ειδικά με ελληνικά deli και πιάτα! Το όραμά της ήταν να ξεκινήσει κάτι δικό της, κάτι με το οποίο θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την επιθυμία της και να ξεδιπλώσει το ταλέντο της. Ο Γιώργος, μοιραζόταν και αυτός το ίδιο πάθος για το κρασί και το φαγητό – και επιπλέον είχε τις απαραίτητες επαγγλεματικές γνώσεις στον τομέα, έχοντας εργαστεί για πολλά χρόνια στον χώρο της εστίασης! Έτσι ήταν ο καταλληλότερος άνθρωπος που μαζί θα υλοποιούσαν την ιδέα και θα δημιουργούταν έτσι το γνωστό στέκι της οδού Ηπίτου Kiki de Grece.

Η Ρόζα μας περιποιείται σερβίροντας μια Mαλαγουζιά απο τους ορεινούς αμπελώνες του Τετράμυθου στην Αχαϊα, σημειώστε οτι το φθινόπωρο η λίστα οίνων της Kiki έχει αφιέρωμα στην Πελοπόνησσο. Ο Μπάμπης Ρούσσος – υπεύθυνος της κουζίνας παροτρύνει να δοκιμάσουμε ένα κροστίνι με καρέ ντομάτας, μυρωδικά και γαύρο μαρινάτο by Kiki. Η επίδειξη καλού φαγητού, άψογου service και εκλεκτών κρασιών συνεχίζεται με ένα πιάτο τραχανότου με σαλάμι Λευκάδος και πελτέ από ντοματάκι Σαντορίνης, φρέσκο κρεμμυδάκι και κοπανιστή Μυκόνου συνδυασμένο με μαλαγουζιά ‘Αρβανιτίδη’ αυτή τη φορά, αν και τα παιδιά μας είπαν οτι θα ταίριαζε ακόμη περισσότερο με ένα ροζέ ή ερθυρό κρασί. Ένα πιάτο τόσο απλό και τόσο γευστικό ταυτόχρονα. Αυτό είναι και το μυστικό της κουζίνας της Kiki. Πιάτα λιτά, τα οποία αναδεικνύουν κάθε υλικό τους, γεμάτα άρωμα και πλούσια σε γεύση. Ακολουθούν 2 ακόμη πιάτα, κροστίνι με προσούτο Ευρυτανίας, σύκο και γκοργκοντζόλα και το εκπληκτικό μοσχαράκι Ραγού με βελουτέ από φασόλια Πρεσπών. Σημαντική σημείωση για τον κατάλογο του Kiki είναι ότι ανανεώνεται 4 φορές το χρόνο. Κάθε εποχή έχει τα δικά τις αγαθά και με αυτά εμπλουτίζεται και η κουζίνα του εστιατορίου. Φρέσκα και εποχιακά υλικά είναι το tip του chef. Το ίδιο συμβαίνει και με τη λίστα κρασιών που όμως πάντοτε έχει ως θεματολογία ελληνικά μέρη. Με ένα μοσχάτο Λήμνου και πανακότα αρωματισμένη με μαστίχα και κουλί από φρέσκο σύκο κλείνει όμορφα ένας γευστικός κύκλος στο Kiki de Grece και μας αφήνει με τις καλύτερες εντυπώσεις.

|| Πεζόδρομος Ηπίτου & Βουλής 38

 

|| Πέγκυ Τζάννε

 

Leave a reply

Fields marked with * are required