secret athens

Cafe Avissinia

Στην πλατεία Αβησσυνίας στο Μοναστηράκι, απέναντι από το Inoteca, καλά κρυμμένο πίσω από τα παλιατζίδικα, βρίσκεται από το 1985 το café Αβησσυνία. Το ισόγειο έχει ατμόσφαιρα από παλιό γαλλικό μπιστρό: Φλοράλ ταπετσαρίες, παλιά ξύλινα έπιπλα, βιτρώ, τζαμαρίες και ευφάνταστα αντικείμενα στη διακόσμηση, προφανώς ανακαλύψεις από τα γύρω παλιατζίδικα. Μέσα στα τελευταία χρόνια ανέβηκε στον πρώτο όροφο του κτιρίου, διατηρώντας το γαλλικό του αέρα, με μια πιο αυτοκρατορική διάθεση. Πρόσφατα άρχισε να λειτουργεί και την ταράτσα του, με μια από τις πιο εκπληκτικές θέες της Ακρόπολης .
Αν και η διακόσμησή του είναι κατά κάποιο τρόπο Ευρωπαϊκή, το φαγητό του είναι Ελληνικό. Με καλά υλικά, φαντασία και αγάπη για το Ελληνικό φαγητό, η διάσημη πλέον κυρία Καίτη έφτιαξε ένα μενού με αυθεντικές γεύσεις . Πλέον η ιδιοκτήτρια παρέδωσε τη διαχείριση του εστιατορίου στο γιο της, και η ίδια γυρίζει τον κόσμο ανακαλύπτοντας περισσότερες γεύσεις. Το café Αβησσυνία έχει βραβευτεί με βραβείο Gourmet, αλλά γλύτωσε από το ύφος των «καλών» εστιατορίων. Οι τιμές του είναι αρκετά τσιμπημένες, αλλά είναι ιδανικό για ένα καφέ ή ένα ποτήρι κρασί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έχει πολλούς πελάτες που το θεωρούν στέκι εδώ και χρόνια, όχι μόνο για την ωραία του ατμόσφαιρα ή για το καλό φαγητό, αλλά και για τα ωραία γλέντια που κάνουν εκεί.

|| by Dida Dourida

1 Comment

  • Maria Triantafillou

    1

    Είναι πράγματι πολύ ωραίος ο χώρος και καλοφτιαγμένα τα πιάτα αλλά και πολύ τσιμπημένο. Σταμάτησα να πηγαίνω γιατί μου έδωσαν την εντύπωση ότι δεν χειρίζονται καλά τον πελάτη στο θέμα του λογαριασμού. Σε λογαριασμό 340 Ευρώ μας είχαν χρεώσει και ένα μικροσκοπικό μπολάκι γιαούρτι που είχαμε ζητήσει επιπλέον. Άλλη φορά σε έναν άλλο λογαριασμό, 780 Ευρώ (!) μας είχαν χρεώσει κάτι λίγα λιμοντσέλο που είχαμε παραγκείλει στο τέλος. Μου κακοφάνηκε τόσο πολύ που δεν ξαναπήγα. Έχουν πολλούς τουρίστες πελάτες και οι Δυτικοευρωπαίοι είναι συνηθισμένοι να πληρώνουν τα πάντα. Ο Έλληνας πελάτης όμως έχει συνηθίσει συμβολικά να δέχεται ένα κέρασμα ως δείγμα φιλοξενίας ακόμα και αν είναι μικρό, ιδιαίτερα στους μεγάλους λογαριασμούς. Μαρία Τριανταφύλλου

Leave a reply

Fields marked with * are required

 Cancel Reply