secret athens

National School of Fine Arts cafe


Πολλά σημεία στην Αθήνα υποστηρίζουν πως είναι “art spaces”, “art cafes” και γενικότερα σχετίζονται με την τέχνη και πιθανώς να είναι, δεν θα διαφωνήσω σε αυτό.

Υπάρχει όμως ένα μέρος το οποίο είναι πραγματικό art cafe με πτυχίο! Είναι η καφετέρια της Εθνικής Σχολής Καλών Τεχνών. Το καφέ στεγάζεται στην Πλάκα σε ένα σπίτι με αυλή στην οδό Θόλου. Όπως προδίδει η ονομασία του πρόκειται για το καφέ των σπουδαστών της σχολής. Αυτό σημαίνει 2 πράγματα, πρώτον το μενού περιορίζεται σε μπύρες-αναψυκτικά και αλκοόλ και δεύτερον  οτι οι τιμές είναι φοιτητικές που σημαίνει φθηνές, ίσως από τα πιο φτηνά μέρη στην Αθήνα και αυτό το λέω με πλήρη επίγνωση.

Γιατί όμως να πας σε ένα φοιτητικό καφέ? Όχι για χάρη των παλιών καλών στιγμών αλλά λόγω της ήσυχης καθαρής του αυλής.  Το κτίριο είναι ένα κλασσικό σπίτι κάτω απο την Ακρόπολη:  Η είσοδος οδηγεί σε μια εσωτερική αυλή, περικυκλωμένη από αίθουσες οι οποίες παλία ήταν δωμάτια αλλά τώρα έχουν μετατραπεί σε ατελιέ για τους φοιτητές. O χαρακτήρας του καφέ αποκαλύπτεται από τα διάφορα αγάλματα και από διάφορες εκθέσεις που κατα καιρούς λαμβάνουν χώρα. Ανοιχτό 18:00 – 01:00 καθημερινά

|| by Σοφία Σκιώτη

|| Πανός 19, Πλάκα

Leave a reply

Fields marked with * are required