Θάμα
Αν θέλεις να γευθείς ποιοτική μεσσηνιακή κουζίνα, υπάρχει ένα σημείο στην πόλη που θα σε ικανοποιήσει και με το παραπάνω. Το ‘Θάμα‘ μετράει ήδη 4 χρόνια ζωής και ομολογουμένως προσφέρει το κάτι διαφορετικό που πάντα ψάχνουμε στη γεύση.
Το μυστικό δεν είναι άλλο από τα αγνά παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα που χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης Νίκος Ηλιόπουλος για όλα τα πιάτα της κουζίνας. Από ντόπιο λάδι παραγωγής του ίδιου, μέχρι τη βραβευμένη φέτα ως καλύτερη της Ευρώπης ‘Πετρόπουλου’. Όσες φορές του επιτρέπουν οι συνθήκες προσπαθεί ώστε και τα λαχανικά να είναι της δικής του μεσσηνιακής παραγωγής κατευθείαν από τα Φιλιατρά. “Θέλω τα πιάτα μας να είναι με αγνά υλικά σαν αυτά που τρώγαμε μικροί” μας είπε ο Νίκος και μας παρότρυνε να δοκιμάσουμε τη ‘Μπαμπανάτσα Φιλιατρών’, ένα εξαιρετικό πιάτο- μεζές με ζυμωτό ψωμί, φρέσκια ντοματούλα, ελαιόλαδο, φέτα, δυόσμο και ρίγανη. Συνεχίζει να μας περιγράφει τη φιλοσοφία της κουζίνας εξηγώντας πως κάθε μήνα καταναλώνουν 5000 αβγά. Αυτός είναι και ο λόγος που παραπονιέται ο προμηθευτής του, ο οποίος εξαντλεί όλη την παραγωγή του για την κουζίνα του ομώνυμου εστιατορίου. Εύκολο να το πιστέψει κανείς αν δει τη γκάμα των πιάτων με βασικό συστατικό το αβγό. Εμείς δοκιμάσαμε τα ‘αβγά της μαμάς’ με βάση τριμμένης πατάτας και τρία ολόκληρα αβγά μάτια και είναι ένα από τα πιάτα που πρέπει κανείς να γευτεί!
Φυσικά το highlight του εστιατορίου δε θα μπορούσε να είναι άλλο απ’το μοναδικά μαγειρεμένο γουρουνόπουλο το οποίο έχει υποστεί 9,5 ώρες ψήσιμο πριν καταλήξει στο πιάτο μας. Αυτός είναι και ο λόγος την υπέροχης γεύσης και τραγανής υφής της κρούστας του. Γουρουνόπουλο θα βρει κανείς τις Παρασκευές όπως και τα Σαββατοκύριακα ή και καθημερινές κατόπιν παραγγελίας. Εξίσου γευστική και πλούσια είναι και η κατσικομακαρονάδα! Το βράδυ σας, θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο με ένα σφηνάκι οινόμελου από την Αμοργό!
|| Μεσογείων 242, Χολαργός
|| Πέγκυ Τζάννε
Leave a reply
Fields marked with * are required