secret athens

Kollias Seafood

Tα τρία Τ της επιτυχίας: Ταλέντο, Τόλμη, Τύχη. Τη γνωστή ρήση του Ελύτη ασπάζεται ο Τάσος Κόλλιας ιδιοκτήτης του ομώνυμου εστιατορίου, που έχει ιστορία 20 χρόνων στα Ταμπούρια(Πειραιάς) πριν μεταφερθεί τα τελευταία 5 χρόνια στη νέα πιο βολική τοποθεσία στο Π.Φάληρο.

Ο χώρος του εστιατορίου έχει διαμορφωθεί σαν μια πλήρης αγορά! Μπαίνοντας από την είσοδο το πρώτο πράγμα που βλέπεις είναι μια μίνι ψαραγορά όπου μπορείς να δεις τις επιλογές φρέσκων θαλασσινών της ημέρας. Λίγο πιο πέρα βρίσκεται το μεζεδοπωλείο, δηλαδή ενας μπουφές με όλα τα διαθέσιμα μεζεδάκια και ορεκτικά. Η “Αγορά” ολοκληρώνεται με το σημείο με τα παστά, τα αποστάγματα και το ζαχαροπλαστείο όπου επιλέγεις το γλυκό της επιθυμίας σου.

Κατευθείαν στο ψητό όμως. Δοκίμαστε οπωσδήποτε θαλασσινές ανεμώνες(ή κολιτσιάνοι) και θαλασσινά μαρούλια από ορεκτικά. Απο τα best seller του Κόλλια είναι το φρέσκο ψάρι ψημένο σε χοντρό αλάτι στον φούρνο, το οποίο σερβίρεται με εντυπωσιακό τρόπο μπροστά στο τραπέζι σου. Μεσολογγίτικο χέλι στα κάρβουνα και ένας καταπληκτικός μεζές που είναι μικρά μελιτζανάκια με ταχίνι και καρύδι και φυσικά όλα τα οστρακοειδή, τα οποία μάλιστα στα ψήνουν και με 3-4 διαφορετικούς τρόπους, απο ωμά μέχρι φουρνιστά με σκόρδο!

Μας άρεσαν πολύ μικρές λεπτομέρεις όπως για παράδειγμα όταν κάτσεις, το πρώτο πράγμα που σου φέρνουν είναι η ψαρόσουπα της ημέρας σερβιρισμένη σε μικρά κουπάκια και ψωμί, το οποίο ζυμώνουν στον φούρνο τους καθημερινά. Πιο συγκεκριμένα ο Τάσος Κόλλιας για να τιμήσει την μνήμη του πατέρα του χρησιμοποιεί αρβανίτικο αλεύρι και λόγω της καταγωγής της μητέρας του, φτιάχνει πιάτα όπως τις μπάμιες γεμιστές με κοπανιστή Τήνου!  Κάποτε ένας ξένος δημοσιογράφος είχε γράψει για αυτό το εστιατόριο: “Ο Κόλλιας προκαλεί χτυποκάρδια, στους εραστές του ψαγμένου φαγητού”. Πρόκειται λοιπόν πραγματικά για ένα διαμαντάκι για όσους αγαπούν τα θαλασσινά και όχι μόνο.

 

|| Λεωφ. Συγγρού 303 και Δημοσθένους, Π. Φάληρο

Leave a reply

Fields marked with * are required