Madeya
Μια λαχταριστή λιχουδιά, ένα χορταστικό γεύμα ή ένα πλούσιο πρωινό; Η απάντηση είναι και τα 3! Τα bagels του καλόγουστου Madeya ήρθαν για να μας συναρπάσουν και να μας συντροφεύσουν κάθε ώρα της ημέρας. Η γλυκύτατη ιδιοκτήτρια και οικοδέσποινα κυρία Μαρία Τσαγκαράκη μας καλωσόρισε στο χώρο και αφιέρωσε λίγα λεπτά μιλώντας για το δημιούργημά της: “Το hospitality είναι η κληρονομιά που αποκόμισα έπειτα από τόσα χρόνια εργασίας σε μεγαλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, στο Dubai, κ.α.” Εν έτη 2014 αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι δικό της, ένα χώρο μοντέρνο και φρέσκο, φτιαγμένο με μεράκι συνδυάζοντας τη μοναδικότητα με την ποιότητα. Έτσι προέκυψε η ιδέα των bagels.
Πρόκειται για το γνωστό, δημοφιλές και αγαπητό αμερικάνικο σνακ που θυμίζει σάντουιτς με το ψωμάκι σε σχήμα δαχτυλιδιού που όμως περνάει από ειδικό τρόπο παρασκευής, αφού πρώτα βράζεται το ζυμάρι σε καυτό νερό και έπειτα ψήνεται στο φούρνο. Οι επιλογές που υπάρχουν είναι πολλές, καθώς όχι μόνο μπορεί κανείς να διαλέξει το περιεχόμενο του bagel του, αλλά και το ίδιο το ψωμί, που ποικίλει από λευκό, ολικής άλεσης, με σουσάμι, ελιά μέχρι και με παπαρουνόσπορο . Δυο γευστικότατες προτάσεις είναι το bagel με λεπτές φέτες ψητού φιλέτου με σάλτσα horseradish, και αυτό με το σολωμό που πριν σερβιριστεί στο πιάτο σας έχει μαριναριστεί για 48 ώρες σε διάφορα εσπεριδοειδή με αποτέλεσμα να αναδεύει το πιο δροσερά αρώματα. Για συνοδευτικό επιλέξτε τη σαλάτα με τις γαρίδες, αν και οφείλουμε να πούμε πως οι μερίδες είναι ιδιαίτερα πλούσιες και χορταστικές ! Για επιδόρπιο δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις… Τη νοστιμότατη τάρτα με φιστίκι ή σοκολάτα, μια creme brûlée, την τάρτα χωρίς γλουτένη με λευκή σοκολάτα και αχλάδι ή μήπως κάποιο γλυκό bagel; Το μενού εχει ήδη εμπλουτιστεί με σούπες ημέρας όπου οι πελά τες έχουν την ευκαιρία να γευθούν τη σούπα σελινόριζας με σπανάκι,τη βελουτέ κολοκύθας, κάστανου και πολλές ακόμη. Για κάποιον που θα ήθελε να συνοδεύσει το γεύμα του με κάτι δροσιστικό υπάρχουν φυσικοί χυμοί και γι αυτούς που θα ήθελαν να κλείσουν τη γευστική τους εμπειρία με κάποιο ρόφημα τι καλύτερο από ένα ζεστό τσάι και χειροποίητα μπισκότα ginger, αμύγδαλο ή φιστίκι Αιγίνης. Όλα τα προϊόντα του Madeya είναι από αγνά υλικά και παρασκευάζονται μπροστά σας, στην εμπνευσμένη κουζίνα που περικλείεται με τζάμι και επιτρέπει τη θέαση στους επισκέπτες του. Τέλος το καλύτερο απ’όλα είναι οτι κάθε Κυριακή θα σερβίρεται brunch όπου μεταξύ άλλως θα μπορείς να φας και pancakes με αυγά!
Πολύ σημαντική είναι και η συμβολή της αρχιτέκτονος Αγγελικής Αντωνακοπούλου (www.aa-architect.gr) που χωρίς αυτήν το εγχείρημα της κυρίας Τσαγκαράκη δεν θα ήταν τόσο επιτυχημένο. “Ήθελα και εγώ ο χώρος να είναι κάτι το διαφορετικό, συγκεκριμένα να θυμίζει boutique, κοσμηματοπωλείο!” εξηγεί η Αγγελική. Πολλά από τα έπιπλα είναι εμπνευσμένα από την ίδια την ιδιοκτήτρια και χάρη στην ταλαντούχο αρχιτέκτονα, πήραν σάρκα και οστά. Ο χώρος χαρακτηρίζεται από minimal και συγχρονως ζεστά στοιχεία κιετσι το μικρό κατάστημα μαζι με το ισογειο διαμερισμα διαμορφωθηκαν μετα την ενωση τους σε ενα φιλοξενο χωρο. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και μια βόλτα στην οδό Σκουφά θα σας πείσει και θα σας ανταμείψει!
|| Σκουφά 9, Κολωνάκι
|| Πέγκυ Τζάννε
Leave a reply
Fields marked with * are required