secret athens

«Μεζεδοπαντοπωλείο Ergon»

 

Ελλάδα, γεύση και μικροί παραγωγοί. Αυτές τις λέξεις διάλεξαν τα νεαρά αδέρφια Δούζη, Γιώργος και Θωμάς, για να περιγράψουν με όσο το δυνατόν λιγότερες λέξεις τον ολοκαίνουργιο χώρο τους στην Νέα Ερυθραία. Και , όντως , θα λέγαμε ότι οι λέξεις αυτές είναι ιδιαίτερα εύστοχες και περιγραφικές. Το «μεζεδοπαντοπωλείο Ergon» δανείζεται την ιδέα της ύπαρξης του από τον παππού των παιδιών , ο οποίος διέθετε ένα παραδοσιακό μπακάλικο στη Θεσσαλονίκη στο οποίο μπορούσε να καθίσει  κανείς και να απολαύσει την μπύρα του μαζί με κρύους μεζέδες , όπως τυριά και αλλαντικά. Κατάφεραν ουσιαστικά , να κάνουν την ιδέα αυτή να ταξιδέψει στο σήμερα και να προσαρμοστεί στα σύγχρονα δεδομένα. Το “Εrgon” διαθέτει σήμερα κοντά στις 1000 προϊοντικές ετικέτες με νοστιμιές , που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα και ξεχωρίζουν για την γεύση και την ποιότητα τους αλλά και εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό με executive chef τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα μενού βασισμένο και αποτελούμενο από προϊόντα Ergon. Στο ισόγειο ,  μπορείτε να βρείτε λοιπόν το «μπακάλικο του 2013» –  μια ιδέα την οποία οι αρχιτέκτονες κατάφεραν να αποδώσουν με μεγάλη επιτυχία και να χαζέψετε με τις ώρες τις ευφάνταστες συσκευασίες ώσπου να διαλέξετε κάποιες και να καταλήξετε σε ένα από τα τραπέζια του εστιατορίου ώστε να  δοκιμάστε και την «μαγειρεμένη εκδοχή» τους.

|| Χαριλάου Τρικούπη 125, Νέα Ερυθραία

|| Μαρίνα Αθηναίου

 

Leave a reply

Fields marked with * are required