secret athens

Chrystal


Aπό τα καλύτερα μυστικά που έχουμε ανακαλύψει τελευταία. Κοντά στην συμβολή της Ερμού με την Αιόλου, στο δεύτερο όροφο μιας πολυκατοικίας βρήκαμε μια καινούργια μπουτίκ και εργαστήριο ρούχων,μόλις 2 μηνών, της ταλαντούχας σχεδιάστριας Μαρίκας Πουλοπούλου. Πολύ ευγενική και φιλόξενη μας υποδέχτηκε για καφέ και την γνωρίσαμε καλύτερα. Να τονίσουμε οτι ο χώρος όπως θα δείτε και από τις φώτο είναι απίστευτος και διακοσμημένος με πολύ γούστο! Τέλος η θέα από το μπαλκόνι απλά υπέροχη και αποζημιώνει τον κάθε τυχερό. Μακάρι να είχαμε και εμεις τέτοιο γραφείο!

1. Πές μας λίγα λόγια για σένα

Γεννήθηκα και έζησα στην Αθήνα μέχρι τα δεκαεφτά μου όπου πήγα για σπουδές στην Σκωτία (είμαι μισή Σκοτσέζα μισή Ελληνίδα) και μετά στην Αγγλία. Σπούδασα Σχεδιασμό υφασμάτων (Textile Design) και μόδα.

 

2. Γιατί Ελλάδα και όχι Αγγλία για το ξεκίνημα σου σαν σχεδιάστρια?

Μετά τις σπουδές μου γύρισα στην Αθήνα για διακοπές και βρήκα κατευθείαν δουλειά ως σχεδιάστρια σε μια Ελληνική Εταιρεία. Έτσι αποφάσισα να μείνω προσωρινά στην Ελλάδα. Το «προσωρινά» έχει γίνει 5 χρόνια τώρα … (Υποψιάζομαι ότι ο ήλιος έχει βοηθήσει λίγο σε αυτό)

 

3. Λίγα λόγια για τους νέους Έλληνες που θέλουν να ανοίξουν επιχείρηση. Από ποια στάδια πέρασες?

Ήταν αρκετά περίπλοκη και χρονοβόρα κυρίως, διαδικασία αλλά όχι κάτι αδύνατο. Φαντάζομαι κάθε επάγγελμα θα έχει και διαφορετικά στάδια. Εγώ σε γενικές γραμμές χρειάστηκα έναν λογιστή/φοροτεχνικό και έναν μηχανικό οι οποίοι με καθοδήγησαν για έναρξη επαγγέλματος και έκδοση αδείας (αρκετές επισκέψεις στην εφορία, Κ.Ε.Π.)

 

4. Πως θα χαρακτήριζες τα ρούχα σου με λίγες λέξεις?

Fun, κολακευτικά και θηλυκά.

 

5. Πές μας λίγα λόγια για το eshop σου και απο ποιές χώρες προέρχονται οι πελάτες σου?

Το eshop μου, προς το παρών, είναι στο Etsy, μια διαδικτυακή αγορά για ανεξάρτητους σχεδιαστές, vintage boutiques, crafters κ.τ.λ. Αλλά σύντομα θα έχω και το δικό μου online κατάστημα. Οι περισσότεροι πελάτες είναι από τις Η.Π.Α. αλλά και από Ευρώπη. Με τις Ελληνίδες πελάτισσες επικοινωνούμε μέσω facebook, email και σε markets που παίρνω μέρος κατά καιρούς.

 

6. Ποιό είναι τα αγαπημένο σου στέκι αυτή την στιγμή στην Αθήνα και γιατί?

Αγαπημένο στέκι αυτή την στιγμή νομίζω ότι είναι η πλατεία Αγίας Ειρήνης και τα τριγύρω μπαρ για καφέ λόγω απόστασης από δουλειά! Και γενικά ακολουθώ τα Happy hour : )

 

7. Τι ονειρεύεσαι να έχεις πετύχει σε ένα χρόνο από τώρα?

Ελπίζω να μπορώ να συνεχίζω να σχεδιάζω και να δημιουργώ από το στούντιό μου στην Αιόλου.

|| Aiolou 19 Γ, Αθήνα

Leave a reply

Fields marked with * are required