secret athens

Vayable.com


Τι είναι το αυτό?  Πιστεύω η καλύτερη περιγραφή για το τί εστί Vayable βρίσκεται στο επίσημο site της εταιρίας/υπηρεσίας και το παραθέτω αυτούσιo: “Vayable is a marketplace for unique travel experiences”

Η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου η κύρια βιομηχανία της, όπως πολύ συχνά ακούμε, είναι ο τουρισμός. Πώς θα σου φαινόταν λοιπόν εάν μπορούσες να συμμετάσχεις σε αυτό κατα κάποιον τρόπο? Ουσιαστικά πρόκειται για μια startup εταιρία η οποία εκμεταλλεύεται πλήρως τις  δυνατότητες δικτύωσης που προσφέρει η εποχή του Internet. Προσδίδει 2 νέα στοιχεία και εμπλουτίζει την έννοια των διακοπών και του τουρισμού όπως τον ξέραμε έως τώρα.

Σου δίνει την δυνατότητα να γνωρίσεις την πόλη του προορισμού σου σαν ντόπιος, διότι η αληθινή γοητεία μιας πόλης βρίσκεται πέρα από τα στενά πλαίσια ενός βαρετού τουριστικού οδηγού. 

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι οτι σαν υπηρεσία 
το Vayable  λειτουργεί ώς ενδιάμεσος κρίκος ωστε να γνωριστείς  με άτομα που σε άλλες περιπτώσεις δεν θα γνώριζες ποτέ!

 
 
 
 
 
 

Εγώ σαν Αθηναίος πρακτικά τι μπορώ να κάνω? Μπορώ να αγοράσω και να πουλήσω εμπειρίες/tour- εμείς θα επικεντρωθούμε στο δεύτερο, μιας που το θέμα μας είναι η Αθήνα και η προβολή της. Σκέψου τι σου αρέσει να κάνεις στην Αθήνα και πιθανώς να άρεσε και σε έναν τουρίστα που την επισκέπτεται. Οτιδήποτε! Μονοήμερη με ιστιοπλοϊκό στον Σαρωνικό, πεταλιές με το ποδήλατο από Γλυφάδα μέχρι Μαρίνα Φλοίσβου, βόλτα στα πιο ψαγμένα μπαράκια του κέντρου, food tours στα γραφικά ταβερνάκια στα Άνω Πετράλωνα, ξενάγηση στο graffiti art της Αθήνας, φαντασία να υπάρχει και όλο και κάτι θα βρεις!

Έπειτα ανεβάζεις το tour σου στο Vayable.com, προσθέτεις μια συνοπτική και ελκυστική περιγραφή για το τι περιλαμβάνει η όλη εμπειρία με λεπτομέρειες όπως σε ποιούς απευθύνεται, πόσες ώρες διαρκεί κτλπ. και το πιο σημαντικό την τιμή του tour. Επιλέγεις ανάμεσα σε flat rate ή κόστος ανά άτομο. Συνοψίζουμε λοιπόν: Και θα κάνεις κάτι που γουστάρεις και θα γνωρίσεις κόσμο από διαφορετικές γωνίες του κόσμου και διαφορετικές κουλτούρες κτλπ και θα βγάλεις λεφτά! Προς το παρόν η υπηρεσία που μετρά ακόμα λίγους μήνες είναι περισσότερο διαδεδομένη σε Αμερική, San Francisco και Νέα Υόρκη αλλά θα βρείς αρκετές επιλογές και σε Ευρώπη. Στην γειτονική Τουρκία ήδη έχουν γύρω στις 4 επιλογές στην Κωνσταντινούπολη. Εμείς σαν Αθήνα μετράμε προς το παρόν 2 tours. Τι περιμένουμε λοιπόν?

p.s Σταθήκαμε τυχεροί και ένα μήνα αφότου αναρτήσαμε στο Vayable έκαναν book το tour μας! Αρχικά υπάρχει μια επικοινωνία σχετικά με το αν είσαι διαθέσιμος τις ημερομηνίες που έρχεται ο ταξιδιώτης, λες το οκ και σε “κλείνουν”. Συμπτωματικά ταξιδιώτης ήταν η Jamie Wong, co-founder και CEO του Vayable, που θα ερχόταν μαζί με μια Ολλανδέζα φίλη της για μια νύχτα στην Αθήνα προτού επιδοθούν στο καλοκαιρινό σπορ του island-hopping. Έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και μας υποσχέθηκαν οτι θα ξανάρθουν!

|| by A.

Leave a reply

Fields marked with * are required