secret athens

To KREAS


Στην οδό Δημοφώντος 96 στα Άνω Πετράλωνα, σε ένα κτίριο της δεκαετίας του ’50, στεγάζεται από τα τέλη Ιουλίου «ΤΟ ΚΡΕΑΣ». Ένα εστιατόριο στο οποίο μπορεί κανείς να γευτεί ιδιαίτερα φαγητά και, όπως προβλέπουμε από το όνομά του, καλό κρέας, ψημένο σε φούρνο με κάρβουνα.

Ένας χώρος ζεστός και μια όμορφη ταράτσα με λουλούδια, χρωματιστές καρέκλες και φαναράκια, η οποία με την κατάλληλη διαμόρφωση θα λειτουργεί και το χειμώνα.

Ανοιχτό καθημερινά από τη 13:00 το μεσημέρι για πιο ελαφριά γεύματα με ορεκτικά και burgers, έως τη 01:00 το βράδυ με πιο ενισχυμένο μενού. Στα highlights περιλαμβάνονται τα μπουρεκάκια με παστουρμά, τα κολοκυθάκια σε sticks με sauce από κατσικίσιο τυρί και τοματοπελτέ, η πατάτα ψημένη στον ξυλόφουρνο με καπνιστό χοιρομέρι, σχινόπρασο και  crème fraise και η πράσινη σαλάτα με το ιδιαίτερο dressing με πετιμέζι. Το κρέας δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από τα κυρίως πιάτα: σταβλίσια μπριζόλα με ψητή πατάτα – ιδανική για 2 άτομα, Hamburger, Spare Ribs και Picania “Black Angus” είναι ορισμένα από τα πιο πολυσυζητημένα πιάτα.

Εάν ζητήσετε ψωμάκι, θα σας σερβίρουν ένα αφράτο καρβελάκι, συνοδευόμενο από sauce που κάθε φορά αλλάζει και λίγο, ενώ τα «εξαιρετικά πιάτα» έρχονται μαζί με τριών ειδών διαφορετικά αλάτια, δικής τους παραγωγής.

Το service θα σας ενημερώσει για τα πιάτα ημέρας, καθώς και για τα φρέσκα, χειροποίητα γλυκά, όπως οι τραγανοί λουκουμάδες με μέλι και ginger. Καλή σας όρεξη!

|| Δημοφώντος 96, Άνω Πετράλωνα

|| Ευτυχία Γεωργιάδη

Leave a reply

Fields marked with * are required